Despre noi

Pentru ca ne dorim sa impartasim cat mai multor persoane cum sa faci bani online am creat ADblog.ro pentru ca exista foarte multe articole despre cum sa faci bani online insa cele mai multe dintre ele sunt doar reclame sau iluzii false care incearca sa te convinga sa te inscrii la vreun curs, webinar, training sau alta metoda pentru a deveni milionar peste noapte in mediul online.

In fiecare zi aflăm, si incercam în mod constant, tot mai multe metode de a face bani online, astfel încât să îi obținem într-un mod cât mai smart.

Categorii

Hot Tags

31 mart. 2020
Cum să faci bani fără să faci nimic, cu marketingul afiliat
Cum să faci bani fără să faci nimic, cu marketingul afiliat
Afiliere & Comisioane

Cum să faci bani fără să faci nimic, cu marketingul afiliat 

Marketingul afiliat este despre producerea banilor dintr-un venit pasiv. Prin marketing afiliat se pot produce mulți bani fără a face aproape nimic am putea spune.

Sau cel puțin cu impresia asta rămânem după un search rapid pe google, dar ca de obicei, adevărul e puțin mai complex decât atât.

Da, se pot câștiga bani prin intermediul marketingului afiliat. Chiar bani buni. Și da, prin intermediul marketingului afiliat se pot face bani chiar și când dormi, cu alte cuvinte fără să faci nimic.

În aceast blog vă vom arăta cum puteți face bani în mod pasiv (fără să faceți nimic) cu succes din marketing afiliat. 

Stai fără griji, această postare este pentru tine, da, tu, care nu ai nici cea mai vagă idee despre acest subiect, deoarece îți vom spune tot ce ai nevoie să știi pentru a putea lua o decizie. De asemenea, acest articol li se adresează și persoanelor care se află deja într-un program de marketing afiliat și care au experiență și cunoștiințe în domeniu deoarece veți găsi multe informații interesante.

Înainte să pătrundem adânc în subiect vă vom prezenta o scurtă definiție a marketingului afiliat.

Ce este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este atunci când un retailer online plătește unei persoane un comision pentru traficul sau vânzările realizate prin link-ul ( sau codul) său de referral.

Cum funcționează marketingul afiliat?

În pofida tuturor definițiilor complicate care există în mediul online marketingul afiliat este un procedeu simplu, bazat pe 3 pași principali:

 1. Recomanzi un proiect sau serviciu persoanelor care te urmăresc;
 2. Urmăritorii tăi cumpără un produs sau serviciu prin intermediul link-ului sau codului tău de afiliat;
 3. Îți primești comisionul aferent achizițiilor făcute prin intermediul codului sau linkului tău de afiliat.

Cum începi marketingul afiliat?

Acum ești familiar atât cu definiția marketingului afiliat cât și cu modul de funcționare al întregului proces deci îți putem spune ce trebuie să faci pentru a putea începe să faci și tu marketing afiliat.

Mulți dintre cei care vor să facă marketing afiliat nu își rezervă suficient timp pentru a-și face un plan, ci se înscriu direct în fiecare platformă și program de marketing afiliat pe care o găsesc.

Aceștia sfârșesc prin a ajunge copleșiți și supraîncărcați.

Nu fă aceeași greșeală cu care au început ei.

Acordă-ți suficient timp pentru a putea parcurge temeinic acești 6 pași, asta dacă îți dorești să ai cu adevărat succes în acest demers.

IMPORTANT!

Parcurge primii 4 pași înainte să începi să promovezi primul produs sau serviciu.

1. Găsește nișa potrivită pentru tine

Alegerea nișei potrivită pentru tine te va ajuta să te concentrezi cât mai bine asupra afacerii tale, acest lucru te va ajuta în crearea de content foarte bun. De asemenea va ușura foarte mult procesul prin care îți vei crea target-urile campaniilor pe care va urma să le desfășori.

Pentru majoritatea oamenilor alegerea nișei potrivită pentru ei reprezintă partea cea mai grea din procesul prin care vor să își înceapă propria afacere, dar nu trebuie să fie așa. Pentru alegerea nișei potrivite este suficient să răspunzi câtorva întrebări:

 

 • Ce te pasionează? De obicei lucrurile de care suntem pasionați sunt de obicei și lucrurile despre care avem cunoștiințe, ceea ce ușurează foarte mult procesul de creare a conținutului.
 • Acest subiect este suficient de vast? Există suficient material și implicit informații pe acest subiect pentru a putea crea în jur de 100 postări pe blog? Dacă nu, s-ar putea să ai ceva bătăi de cap cu procesul de Optimizare a motoarelor de căutare – Search engine optimization (SEO).
 • Nișa respectivă este suprasaturată? În această nișă mai este loc și pentru un alt afiliat? Înainte de a te aventura să te alături unei nișe suprasaturate doar pentru că este una populară trebuie să iei în calcul faptul că va trebui să concurezi cu ceilalți “membrii” ai acelei nișe, membrii care o cunosc mai bine decât tine, ei având deja experiență.
 • Există capital în acea nișă? Banii nu sunt totul, ca să fii sigur. Dacă ești interesat/ă de  mai multe subiecte, dintre care unul are potențialul de a produce bani și celalalt sau celelalte nu… alege-l pe cel care îți poate produce bani.

 

2. Construirea unui site web

În clipa în care ai găsit nișa potrivită pentru tine, și constați că aceasta este una profitabilă, poți începe să îți construiești un site web și un blog. 

Punctul principal de atracție al site-ului tău ar trebui să fie secțiunea Blog, însă pe lângă această secțiune site-ul tău ar fi bine să mai conțină câteva pagini, cum ar fi:

 

 • Despre noi Această pagină ajută vizitatorii să afle câte ceva despre tine si ce vrei să faci;
 • Contact – Această pagină ar trebui să includă toate informațiile de contact, în așa fel încât vizitatorii să poată da de tine în cel mai facil și rapid mod posibil;
 • Disclaimer – Dacă site-ul tău e monitorizat îm această pagină vei detalia acest subiect.
 • Politica de confidențialitate – Această secțiune lasă utilizatorii să știe dacă sunt colectate date despre activitatea lor pe site, despre ei și modul în care aceste date vor fi folosite;
 • Terms of Service – Aceasta este o pagină legală care limitează răspunderea în cazul utilizării greșite a informațiilor sau a serviciilor furnizate pe site-ul tău. De asemenea detaliază responsabilitățiile utiizatorilor în ceea ce privește drepturile de autor și mărcile comerciale.
 • O pagină personalizată pentru eroarea 404: O pagină presonalizată pentru această eroare îmbunătățește foarte mult experiența utilizatorilor;
 • Advertising – Dacă ai în plan să vinzi advertoriale sau publicitate pe site, atunci include o pagină specializată pentru acest lucrucu informații despre locurile disponibile, vizualizări lunare și o formă de contact.

 

De asemenea este foarte important să te asiguri de faptul că site-ul tău are un aspect curat și este ușor de folosit.

3. Crează conținut de calitate

Acum că ți-ai creat site-ul mai trebuie să crezi conținut de calitate.

Unele rețele de afiliere și programe de marketing afiliat îți solicită încă de la început să ai deja un prag atins în ceea ce privește numărul  de vizitatori lunari, traficul de pe site și conținutul site-ului înainte de a te accepta în programul respectiv rețeaua lor, așa că asigură-te că citești foarte bine criteriile de eligibilitate in cadrul platformei înainte de a aplica.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ai deja 100 de postări create înainte de a aplica, dar ar trebui să ai măcar 5 bloguri deja postate și mai multe programate să fie postate în perioada următoare în momentul în care aplici pe platformă.

4. Creșterea listei de E-mail

E-mailul reprezintă încă canalul de comunicare numărul 1 în materie de marketing. Mai exact, pentru fiecare 1$ cheltuit are o rată medie de return de 38$.

Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă că are o rată de return de 3800%, lucru care atestă faptul că merită să investești timp și bani în creșterea listei de e-mail.

O metodă foarte eficientă prin care se poate face acest lucru o reprezintă adăugarea unei ferestre de tip pop-up pe site.

Dacă nu ai mai făcut marketing prin e-mai înainte nu îți face griji, cu toții am început de undeva. Pe internet există foarte multe ghiduri pentru acest aspect care te pot învăța tot ce trebuie să știi.

5. Alege produsele de afiliere pe care dorești să le promovezi

Dacă ai terminat de ales nișa în care îți dorești să activezi, alegerea produselor pe care dorești să le promovezi prin intermediul rețelelor de afiliere ar trebui să fie simplă! Alege produsele care se potrivesc atât nișei tale cât și conținutului tău.

Te întrebi de unde poți să te inspiti cu privire la ce produse să prommovezi? Efectiv de oriunde, de la TV, reclame, reviste, internet etc.

Promovează produse pe care deja le folosești

Ce folosești și ai ajuns să le iubești deja? Cel mai probabil există un program de afiliere pentru acel lucru.

Fă o listă cu produsele pe care le-ai folosit și care ți-au plăcut  apoi caută pe internet programele lor de afiliere. Apoi scrie reviews și conectează-le către link-urile de afiliere.

Promovează produsele despre care audiența ta dorește să știe mai multe

Consultă-ți audiența dacă ei sunt interesați de un anumit produs și încearcă-l. Dacă este un produs bun, atunci recomandă-l. Dacă nu este, spune acest lucru. În cel mai bun caz vei face vânzări. În cel mai rău caz, vei câștiga mai multă încredere în ochii audienței tale. Acest lucru înseamnând că nu există un cel mai rău caz în foată afacerea asta.

Promovează produse care satisfac o nevoie

Ascultă părerea oamenilor care sunt interesați de nișa ta. Ce probleme întâmpină ei? Găsește produsele care îi pot ajuta. Dacă produsele sunt bune, devino afiliat și recomandă-le. Audiența ta dorește soluții iar dacă acestea funcționează vor fi dispuși să plătească pentru ele.

Promovează produsele altora în nișa ta

Acordă atenție altor marketeri afiliați nișei tale. Despre ce discută ei? Ce promoveaz ei? Ce ads folosesc ei? Verifică-le platformele sociale (Instagram, Facebook, Pinterest) pentru a vedea mai exact ce tag-uri folosesc.

6. Alătură-te unei rețele de marketing afiliat

 Rețelele de marketing afiliat sunt piețe de marketing esențiale în mediul online, acolo retaileri își listează produsele iar afiliații pot găsi produse pe care să le vândă. Rețelele de marketing acționează asemenea unui intermediar. Ca afiliat nu ar trebui să plătești niciodată pentru a te alătura unei rețele de marketing afiliat.

 

Postări asemănatoare

1 Comment

 1. 14 metode practice prin care poți câștiga bani cu Bitcoin în 2020 - AdBlog

  […] mai multe informații despre marketingul afiliat te rugăm să vizitezi acest articol despre marketingul afiliat și cum îți poate aduce acest un venit într-un mod pasiv […]

Lasă un răspuns

Campurile marcate sunt obligatorii *