Despre noi

Pentru ca ne dorim sa impartasim cat mai multor persoane cum sa faci bani online am creat ADblog.ro pentru ca exista foarte multe articole despre cum sa faci bani online insa cele mai multe dintre ele sunt doar reclame sau iluzii false care incearca sa te convinga sa te inscrii la vreun curs, webinar, training sau alta metoda pentru a deveni milionar peste noapte in mediul online.

In fiecare zi aflăm, si incercam în mod constant, tot mai multe metode de a face bani online, astfel încât să îi obținem într-un mod cât mai smart.

Categorii

Hot Tags

31 mart. 2020
Google AdSense si TVA-ul
ADblog

Google AdSense si TVA-ul 

Google AdSense este o aplicatie de publicitate prin care cei care detin un website / blog pot accepta plasarea de anunturi publicitare trimise de Google. In schimbul acestei intermedieri, Google efectueaza plati catre detinatorul website-ului, fie ea persoana fizica sau juridica.

Din punct de vedere al companiilor, fiind tot un serviciu de publicitate online, in care entitatea beneficiara este Google Irlanda (entitate din UE) taxarea din punct de vedere al TVA are loc la beneficiar, care are obligatia de colectare si plata a TVA in tara sa (serviciile de reclama si publicitate se supun regulii generale din punct de vedere al locului prestarii). Deci, serviciile oferite se supun mecanismului de taxare inversa, asa ca TVA va fi contabilizata de catre destinatar, Google Ireland.

In concluzie, pentru aceste servicii, un platitor de TVA din Romania nu va colecta TVA.

Una din cele mai populare intrebari ale celor care utilizeaza Google AdSense este daca Google accepta facturi pentru aceste servicii. Asa cum apare pe site-ul lor, pentru furnizorii lor din UE, ei trimit doar un “payment receipt”. Exista o adresa de email (AdSenseVAT@google.com ) unde pot fi trimise facturile emise, insa conform specificatiilor este destinata facturilor emise de furnizorii inregistrati in Irlanda.

Conform reglementarilor din Romania, aceasta tranzactie trebuie documentata cu o factura. Se poate emite o factura pentru aceste servicii, fara TVA, la care se anexeaza acel “payment receipt” si care va sta la baza inregistrarilor in contabilitate. De asemenea, factura se va comunica partenerului la adresa mentionata, chiar daca nu exista o confirmare de procesare de la acesta.

Asadar daca detinatorul site-ului este:

  • Daca detinatorul site-ului este persoana juridica, contravaloarea serviciului se impoziteaza in functie de regimul juridic – microintreprindere (1% sau 3% din venit) sau platitor de impozit pe profit (16% din profit).
  • Daca detinatorul site-ului este persoana fizica trebuie sa declare venitul realizat in declaratia 201 privind veniturile din strainatate. Dupa depunere se va emite de catre ANAF o decizie de impunere.

Declaratia 201 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice rezidente romane cu domiciliul in Romania si de catre persoanele fizice care indeplinesc conditia mentionata la art.59 alin.(2) din Codul fiscal, care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii în Romania, cum ar fi: venituri din profesii liberale, venituri din activitati de productie, comert, prestari servicii, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobanzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, alte venituri din investitii, venituri din pensii, remuneratii/indemnizatii ale membrilor consiliului de administratie/administratori/cenzori si alte venituri similare, precum si alte venituri supuse impunerii potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Campurile marcate sunt obligatorii *