Sunt din ce in ce mai multe moduri antreprenoriale prin care poți face bani. Sunt o multitudine de moduri prin care se pot face bani. Fie că muncești fizic sau că stai într-un birou, a fi angajat este cea mai evidentă cale pentru a obține un venit, insa dacă citești articolul de față, ești probabil genul de tip/a care pleaca cu ideea de a face bani online.  Tot mai multa lume foloseste Instagram insa te-ai gândit vreodată că ai putea face bani pe Instagram?

De ce ai nevoie înainte de a începe?

Dacă speri să câștigi bani prin intermediul unei platforme de social media, precum Instagram, vei avea nevoie de urmatoarele: creativitate, timp, si mai mult de atat, răbdare.

Pentru a avea o șansă reală de succes, vei avea nevoie de la bun început de o strategie solidă. Va fi nevoie și de timp dedicat afacerii tale online si, bineînțeles, că fără muncă… nimic nu pică din cer.

Poate dura ceva timp până să începi să câștigi un venit constant insa cu abordarea corectă, si strategia buna ai putea avea un venit decent și într-o perioadă mai scurtă de timp.

Iata cativa pașii pe care ti sugeram:

Stabilește un public țintă

Înainte de a intra în detaliile despre profit, este important să te gândești la cei pe care îi țintești. Dacă speri să vezi ceva bani în cont, va trebui să îți construiești de la bun început un public țintă. Evident, cu cât e mai mare audiența, cu atât e mai mare șansa de a obține un posibil venit.

Unul dintre modurile de a face bani pe instagram este prin reprezentarea unui brand, dar dacă nu este un produs pe care publicul tău să îl dorească, demersul e inutil vei sfârși cu zero încasări.

Propriul site

Când audiența crește, poți să îți trimiți urmăritorii de pe contul de Instagram la propriul site sau blog. Iar dacă poți genera suficient trafic, vei avea o altă sursă de venit prin reclame sau afilierea/vânzarea produselor prin intermediul site-ului tău

Pentru afaceri, a face bani de pe Instagram înseamnă în principal maximizarea conversiilor pe platformă. Iată cum se face:

  1.    Investește în Story Ads – acestea ajută considerabil la creșterea ROI și la aducerea unor venituri tangibile. În comparație cu feed ads, acestea au cu:
  2.   44% reach mai mare
  3.   23% rată de conversie mai mare
  4.   78% mai multe clickuri
  5.      Retargetează vizitatorii web cu ads – Instagram are un impact imens asupra deciziilor consumatorilor. Conform unui studiu realizat de Yotpo, 72% dintre consumatori au declarat că văzând o postare pe Instagram crește șansa de a cumpăra, iar 30% au cumpărat produse după ce le-au văzut pe Instagram.
  6.      Butoane de Call-to-Action – noua funcție a Instagramului pentru business, butoane de CTA, este o modalitate excelentă de a converti audiența pe platformă. Butoanele permit followerilor să rezerve rapid bilete, să facă o comandă, să rezerve o masă și multe altele, fără a fi nevoiți să iasă de pe Instagram.

.