Tot mai multa lume foloseste Instagram-ul, petrecem ore in sir insa te-ai gândit vreodată că ai putea face bani pe Instagram? Sunt din ce in ce mai multe metode  prin care poți face bani online.  Fie că muncești fizic sau că stai într-un birou, a fi angajat este cea mai evidentă cale pentru a obține un venit, insa dacă citești articolul de față, ești probabil genul de tip/a care pleaca cu ideea de a face bani online.

Cum începi?

Dacă speri să câștigi bani prin intermediul unei platforme de social media, precum Instagram, vei avea nevoie de urmatoarele: creativitate, timp, si mai mult de atat, răbdare.

Pentru a avea o șansă reală de succes, vei avea nevoie de la bun început de o strategie solidă. Va fi nevoie de timp, dedicat afacerii tale online, rabdare, si bineînțeles, că fără muncă…nu sunt rezultate.

Poate dura ceva timp până să începi să câștigi un venit constant insa cu abordarea corectă, si strategia buna ai putea avea un venit decent și într-o perioadă mai scurtă de timp.

Iata cativa pașii pe care ti sugeram:

Stabilește un public țintă

Primul lucru inainte de a te apuca de treaba, este important să te gândești la cei pe care îi țintești. Dacă speri să vezi ceva bani în cont, va trebui să îți construiești de la bun început un public țintă si o strategie foarte buna. Evident, cu cât e mai buna strategia ta si cu cat este mai mare audiența, cu atât e mai mare șansa de a obține un castig.

Printre cele mai usoare moduri de a face bani pe Instagram este prin reprezentarea unui brand, dar dacă nu este un produs pe care publicul tău să îl dorească, atunci este egal cu zero, de aceea este foarte important sa stii pe ce nișă vei merge.

Propriul site

Când numarul tau de urmaritori  crește, poți să îi redirectionezi de pe contul de Instagram la propriul site sau blog. Iar dacă ai suficient trafic, vei avea o altă sursă de venit prin reclame sau afilierea/vânzarea produselor prin intermediul site-ului tău.

Sfaturi utile:

1.      Interactioneaza cu publicul – La inceputul articolului spuneam ca timpul este un factor important in acest domeniu, asa ca plecand de la premiza timpul inseamna bani, valorifica-ti timpul si interactioneaza zilnic cu publicul tau, prin postari si story-uri dinamice.

2.      Investește în Story Ads – acestea ajută considerabil la creșterea ROI și la aducerea unor venituri tangibile. În comparație cu feed ads, acestea au cu:

  •   44% reach mai mare
  •   23% rată de conversie mai mare
  •   78% mai multe clickuri

3.     Retargetează vizitatorii web cu ads –  Datorita ca tot mai multi utilizatori folosesc Instagram zilnic are un impact imens asupra deciziilor consumatorilor. Conform unui studiu realizat 72% dintre utilizatori au declarat că văzând o postare pe Instagram șansa de a cumpăra crește , iar 30% au cumpărat produse in urma reclamelor după ce le-au văzut pe Instagram.

4.     Butoane de Call-to-Action – Funcție a Instagramului pentru business, butoanele permit followerilor să sune, sa trimita un email sau sa rezerve rapid bilete, să facă o comandă, și multe altele, fără a fi nevoiți să iasă de pe Instagram.