Ce inseamna marketingul afiliat ?

Inseamnă să recomanzi un produs sau un serviciu și castiga bani prin afiliere, odată ce vânzarea se face pe baza recomandării tale , esti răsplătit cu un procent din prețul vânzării.

In mediul online există tot mai multe site-uri care te plătesc pentru diverse lucruri, cum ar fi cumpărăturile, afilierea, răspunsul la sondaje sau testarea de produse. 

Afilierea

Afilierea a inceput sa fie tot mai cunoscută în domeniul promovării online, fiind o metodă  eficientă de a câștiga clienți.  In momentul in care dorești să-ți găsești clienți pentru afacerea ta din mediul online și alegi afilierea, clienții tăi sau vizitatorii, cei care aduc clienți noi pentru serviciile tale au de câștigat in funcție de prețul serviciului achiziționat de persoana adusă pe site.

 

Providerii de Găzduirea Web îți maresc veniturile ! 

Advertiserul te plătește să îi aduci clienți și să il ajuți să își facă serviciile cunoscute, prin intermediul tău ajunge să aibă mai mulți clienți, iar tu esti răsplătit pentru munca depusă.

Asadar providerii de gazduire web ofera cele mai mari si avantajoase comisioane cand vine vorba de afiliere, comisionul incepand de la 10% si poate ajunge pana la 25%.

Cum functioneaza?

Exista 4 pasi pe care trebuie sa-i urmezi, ca banii sa ajunga la tine.

  • Inregistreaza-te – Creeaza-ti un cont de afiliere, dupa validarea acestuia  vei primi pe e-mail link-ul unic de afiliat.
  • Promoveaza si distribuie – Promoveaza providerul de gazduire web pe website-ul tau si distribuie link-ul tau de afiliere unic cu prietenii si contactele tale.
  • Castiga – Promoveaza  serviciile si vei castiga un comision pentru fiecare achizitie efectuata prin link-ul tau de afiliere.
  • Primirea baniilor – In urma castigurilor tale banii tai vor fi transferati printr-un cont Paypal.

Prin urmare…

Fie că detii o firmă de gazduire sau vrei să fii afiliat, cu ajutorul acestei metode de marketing tu ai control total asupra procesului (statistici, rapoarte detaliate, panou de control pentru afiliati) și rezultatele sunt singurele elemente taxate. Cu alte cuvinte, plătești sau ești plătit doar pentru rezultatele generate prin afiliere.

Toate aceste lucruri face ca marketingul afiliat să fie una dintre cele mai profitabile si eficiente metode de promovare și de creștere a vânzărilor, fiind o metodă bazată strict pe performanță.